YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR

Tüm aday başvuruları Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında yer alan SBE Bilgi Sistemi sekmesinden girilerek "online" olarak yapılacaktır. Ancak, adaylığın kesinleşmesi için gerekli belgelerle Enstitü'ye şahsen başvurmak gereklidir.

İstenen Belgeler

Başvurular şahsen yapılmalıdır. Onaysız belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Onay, belgenin alındığı kurum veya noter tarafından yapılmalıdır.)

• Başvuru formu (2 adet).
    Belgelere konacak fotoğraflar son iki yılda çekilmiş, başı açık ve sakalsız olmalıdır.
  • Diploma veya mezuniyet belgesinin, fotokopisi (1 adet)
    Lisans ve/veya yüksek lisans diplomasının veya çıkış belgesinin noterden ya da alındıkları kurumlardan onaylı fotokopisi. (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gereklidir).
  • Mezuniyet derecesini gösterir not çizelgesi (Transkript, 1 adet)
    Lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamalarını gösteren belgenin aslı ya da noterden onaylı fotokopisi kabul edilmektedir.
  • LES-ALES Sonuç Belgesi
    Noter onaylı fotokopisi.
    • ALES'ten en az 60 puan alınması gereklidir. Puan türü bağlantılı tabloda verilmiştir.
    • Belgenin üç yıldan eski olmaması gerekmektedir.
    • GRE sınavının sayısal kısmından en az 610 puan veya GMAT sınavından en az 475 puan ALES yerine sayılmaktadır.
  • TUS Belgesi
    Adaylar, temel tıp dallarına ALES yerine, son iki yıl içinde alınmış TUS belgesi ile başvurabilirler. Bu durumda, temel tıp bilimleri puanının 0.7, klinik tıp bilimleri puanının 0.3 ile çarpımı sonucunda elde edilen değerlerin toplamı en düşük 55 olmalıdır.
  • Yabancı Dil Belgesi
    Bir adet (asıl veya onaylı kopya)
H. Ü. Senatosu tarafından belirlenen en düşük puanlar

SINAV TÜRÜ

Yüksek Lisans Programları

Doktora Programları

HÜ Lisansüstü Eğ. Öğ. Sınav Yön. Madde 11’e göre alınması gereken asgari puan

Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS)

Üniversitelerarası Dil Sınavı (ÜDS)

First Certificate in English (FCE)

Certifîcate in Advanced English (CAE)

Certifıcate of Profıciency in English (CPE)

International English Language Testing System (IELTS) (Academic)

5,5

Test of English as a Foreign Language (TOEFL)

(*) 2000 Bahar Döneminden itibaren
6 Kasım 2006 tarihinde yayımlanan Hacettepe Üniversitesi yeni Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne göre başvurularda yalnızca ulusal ya da uluslararası nitelikte dil sınavları kabul edilmektedir.

• Kimlik belgesi
    TC Kimlik numaraları, nüfus cüzdanlarının aslı ve bir fotokopisi (A4 kağıda her iki yüzü de aynı tarafa gelecek şekilde çekilmelidir.)
  • Referans mektubu
    İki adet kapalı ve zarfın ağzı imzalı mektup. Anabilim Dalı tarafından istendiği taktirde.
  • Kompozisyon
    Adayın doktora yapma isteğini, gerekçelerini ve hedeflerini belirten kompozisyon. Anabilim Dalı tarafından istendiği taktirde.

Önemli Notlar

• Başvuru sırasında belgelerin aslı da getirilmelidir.
  • Tüm fotokopiler A4 kağıda çekilmelidir.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler
    Yukarıdakilere ek olarak:
    • Öğrenim vizesi
    • Pasaport
    • Oturma izni

belgelerini getirmeleri gereklidir.

• Özel öğrenciler
    • Diploma fotokopisi
    • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (TC Kimlik No'lu)

ile özel öğrenci kayıt formunu doldurarak başvurmaları gerekmektedir.